AGO Badkamers & Tegels
AGO Badkamers & Tegels
Industriepark 11
5374 CM Schaijk
0486 41 44 00 - info@ago-groep.nl
Aangesloten bij
close
Douchewc en haar voordelen Douchewc en haar voordelen

4 redenen om voor een douchewc te kiezen

De douchewc is in opkomst! Met deze wc gebruik je nauwelijks toiletpapier, maar reinig je met water. Douchewc’s worden steeds goedkoper en toegankelijker, waardoor je het gevoel van wellness ook eenvoudig thuis kunt creëren. Toch is de overgang van een standaard toilet naar een douchewc voor veel Nederlanders nog wel even wennen. Daarom hebben we 4 voordelen van een douchewc op een rij gezet.

Wat is een douchewc?

Naast het standaard toilet heb je waarschijnlijk wel eens gehoord van een bidet. Een bidet reinigt het onderlichaam met water nadat je naar het toilet bent geweest. Een douchewc is een combinatie van een normaal toilet en een bidet. Na een toiletbezoek schuift er een douchearm naar buiten die het onderlichaam op een aangename manier reinigt met water en lucht. Merken als Duravit en Geberit hebben verschillende douchewc's op de markt gebracht, zoals de Geberit AquaClean en de Duravit Sensowash.

geberit-actie-aquaclean-douchewc-badkamerid
Douchewc: wc met sproeier en andere luxe opties - Baden+

1. Douchewc is hygiënischer dan papier

In het buitenland is het reinigen met water net zo gewoon als het wassen van de handen. In Nederland kunnen we er nog maar moeilijk aan wennen en houden we graag vast aan het vertrouwde toiletpapier. Reinigen met water is echter vele malen hygiënischer dan papier, omdat onze handen er niet aan te pas komen. Daarnaast komt de sproeiarm van de douchewc niet in contact met het lichaam en wordt deze voor én na het gebruik automatisch gereinigd.

2. Je bespaart geld met een douchewc 

Overstappen op een douchewc is goed voor moeder natuur en voor je portemonnee. Met een douchewc heb je minder toiletpapier en vochtige doekjes nodig. Heel milieuvriendelijk dus. In een gezin van vier personen bespaar je per jaar ongeveer € 215 door te kiezen voor een douchewc. Ook de aanschaf van een douchewc is niet langer een onbetaalbaar luxeproduct.

3. Een comfortabele reiniging 

Veel mensen staan sceptisch tegenover de sproeier van een douchewc, omdat vaak wordt gedacht dat er gereinigd wordt met een koude, harde douchestraal. Niets is minder waar. De sproeiarm reinig met zacht, weldadig warm water. Zo is de WhirlSpray straal van Geberit een roterende straal waar lucht aan is toegevoegd, waardoor deze extreem zacht aanvoelt. Daarnaast kun je bij veel douchewc’s zelf de positie en de intensiteit van de douchestraal bepalen, zoals de Geberit AquaClean Tuma.

4. Wellnessgevoel in de toiletruimte

De meeste soorten wc-papier hebben een schurend effect, waardoor er irritaties kunnen ontstaan. Reinigen met water geeft het frisse gevoel dat je ervaart als je onder de douche vandaan komt. Met een douchewc geniet je ook van dit wellnessgevoel. Voor extra comfort kun je kiezen voor allerlei luxe toepassingen, zoals afzuiging van vieze luchtjes, een warmeluchtföhn, nachtverlichting, een afstandsbediening of een handige app voor op je smartphone.

Dat frisse gevoel kan ik echt niet meer missen.

Geberit AquaClean en andere bekenende douchewc's

Een bekende douchewc is de Geberit AquaClean. Dit merk is specialist in toiletoplossingen en heeft dan ook verschillende douchewc's in haar assortiment. Je hebt ze met standaard sproei-opties tot allerlei luxe extra opties. Denk daarbij aan een warmeluchtföhn of nachtverlichting. Natuurlijk zijn er meer merken met prachtige douchewc's. Denk aan de Duravit SensoWash: een douchewc met alle moderne snufjes en een prachtig design. 

4 redenen om voor een douchewc te kiezen - Douchewc Geberit en ervaringen
Duravit douchewc bediening

Douchewc ervaringen

De douchewc ervaringen verschillen, maar over het algemeen zijn de geluiden die wij terug horen positief. De meesten, voor wie een doucewc een nieuwe ervaring is, geven toe dat het in het begin best wennen is. Het is echt een andere toiletervaring. Je komt met een frisse bips van het toilet af en hebt geen gedoe met toiletpapier. Wie de douchewc al enige tijd in zijn bezit heeft, wil meestal niets anders meer. 

Handen wassen - budget sanitair

Een douchewc ook iets voor jou?

Ben je al overtuigd van de voordelen van een douchewc? Steeds meer Nederlanders kiezen voor een douchewc, ook omdat de douchewc steeds goedkoper en daardoor toegankelijker wordt. Je bent van harte welkom bij AGO Badkamers & Tegels in Schaijk. Wij vertellen je graag meer over de mogelijkheden van een douchewc, het gebruik, de prijs en de verschillende merken. Tip: vraag in de showroom om een demonstratie! 

Maak een afspraak
Geheel vrijblijvend wanneer het je uitkomt.
4 redenen om voor een douchewc te kiezen - Sfeerbanner-water

Meer leuke blogs over de wc

 

De 5 misvattingen van
een douchewc

Heb je twijfels over de aankoop van een douchewc? Nergens voor nodig! Lees over de 5 misvattingen.

 

7x Leuke ideeën
om je toilet in te richten

Ga je je toilet verbouwen? We geven je graag ideeën voor een leuke inrichting

 

Wc verbouwen: van staand
naar hangend toilet

Soms zijn we toe aan een nieuwe look in de badkamer. Wist je dat een hangend toilet een enorm verschil maakt?

Met liefde gemaakt
Afspraak maken